Gezond eten voor je baby

gezonde babyvoeding

Elke baby heeft gezonde voeding nodig om goed te groeien. Uiteraard kan een baby een hoop soorten voedsel nog niet meteen eten. Gelukkig zijn er al miljoenen vaders en moeders je voor geweest en weten we tegenwoordig precies wat wordt verstaan onder gezonde babyvoeding. Wil je weten wat? In de blog vertellen we je er meer over.

Wanneer mag jouw baby vast voedsel eten?

Is je baby ouder dan zes maanden? Dan wordt het tijd voor vast voedsel. Vanaf zijn vierde maand kan je al oefenhapjes introduceren. Het makkelijkste is om te beginnen met geprakte groente of fruit. De meeste baby’s vinden bijvoorbeeld banaan, peer en pompoen erg lekker. Het is natuurlijk heel erg wennen voor je baby, dus introduceer maar één smaak tegelijk. Vanaf 12 maanden kan een baby technisch gezien ‘mee-eten’ met de maaltijden van volwassenen. Maar natuurlijk wel in kleine porties!

Wat is gezonde babyvoeding?

Vanaf 12 maanden is het tijd om maaltijden volgens de Schijf van Vijf op tafel te zetten. Ook zijn er een aantal dingen die je je baby maar beter (nog) niet kan geven.

  • Beperk de hoeveelheid zout in het eten. Veel kant-en-klaar maaltijden en snacks zitten vol met zout. Te veel zout is slecht voor iedereen, maar voor een baby is het gevaarlijk vanwege de nog niet volledig ontwikkelde nieren.
  • Geen rauwe vis, rauw vlees, of rauw ei. Zelfs sommige volwassenen zijn hier gevoelig voor. Baby’s zijn nog niet bestand tegen de bacteriën van zulk rauw voedsel.

Als je geen tijd hebt om zelf een maaltijd voor je baby te bereiden, dan zijn er nog talloze andere opties. Zo is ook gezonde babyvoeding via het internet te bestellen. Bovendien zijn er tal van websites te vinden met leuke, gezonde recepten voor je baby. Af en toe een babypotje geven is uiteraard ook niet schadelijk. Let wel op: het wordt afgeraden dit te vaak te geven. Het is belangrijk dat je baby went aan verschillende structuren en smaken. Later wordt het dan makkelijker om verschillende soorten voedsel te introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *