Denk aan de juiste verlichting bij je mooie event: huur een professional in 

Podium- en evenemententechnicus gezocht

Goed geluid en een leuk publiek zijn zeer belangrijk bij een leuk evenement of een mooie voorstelling. Maar de lichttechniek wordt vaak onderschat. Zonder licht is er eigenlijk geen optreden. Heel veel mensen die een evenement organiseren staan hier niet bij stil. Heb jij binnenkort een leuk Corona-proof evenement? Dan is er vast een podium- en evenemententechnicus gezocht. Lees hier waarom je dit het liefste overlaat aan een professional. 

#1 Dans – en muziekvoorstellingen 

Dans- en muziekvoorstellingen zijn soms moeilijk in te schatten qua beweging en het gevoel dat de artiesten willen overbrengen. Het is dus een kwestie van de warmte van het licht en de kleuren op de juiste manier instellen. Daar moet je wel ervaring voor hebben. Dus is er een podium- en evenemententechnicus gezocht in jouw omgeving? Die kan je alles vertellen over het licht. 

De juiste sfeer neerzetten 

De juiste sfeer zet je goed neer met het juiste licht. Een klassieke dansvoorstelling vraagt om andere technieken dan een rockconcert. Hetzelfde geldt voor het verschil tussen een groep en een solist. Een goede lichttechnicus weet hiermee om te gaan. 

Snelle bewegingen vragen ervaring en expertise  

Artiesten kunnen soms improviseren en snel bewegen. Als je geen ervaring hebt dan kan het flink misgaan met het licht. Dat kan een domper zijn voor de artiest die een mooie voorstelling heeft.

#2 Festivals 

Festivals vragen weer om een aparte benadering qua licht en techniek. Felle kleuren, laser stralen en flitslichten horen bij een festival. Ook dit vraagt om inzicht en technische kennis. 

#3 Zakelijke evenementen 

Bij zakelijke evenementen is het belangrijk dat de verlichting rust uitstraalt. Als er een presentatie wordt gehouden dan wil je dat de host zo goed mogelijk naar voren komt. De balans tussen warm en fris licht moet ook in de gaten worden gehouden. 

#4 Cabaretvoorstellingen 

Cabaret heeft vaak weer wat weg van de oude revue voorstellingen. Dan wil je combineren met rood en oranje licht om de sfeer goed neer te zetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *