Wat is Cranio-Sacraal

Craniosacraal therapie

 

Wat is Cranio-Sacraal Therapie precies?

Craniosacraal therapie in zijn eenvoudigste vorm is de lichaamseigen therapie of genezingsmodaliteit met behulp van de craniosacralia, een verzameling van weke delen organen die de verbinding met het zenuwstelsel van het lichaam tot stand brengen en herstellen. Andere namen voor de craniosacraalia zijn craniosacraal kraakbeen, mucocortices en craniosacrale ligamenten.Twee regulerende systemen die een fundamentele rol spelen in het craniosacraal therapieproces zijn de rigoren van druk en weerstand.

Bij Cranio-Sacraal Therapie wordt, zoals bij veel therapieën, een diepe weefselmassage gebruikt om synoviale vervellingen los te maken en de beweging van synoviale gewrichten te vergemakkelijken. De massagetechniek wordt vaak met de duim gedaan, waarbij men van de basis van het hoofd naar de top van de schedel beweegt. Het uitoefenen van druk tijdens de massage leidt tot de stimulatie van de fascia lata, waardoor een bewegingsimpuls in de fascia ontstaat. Deze ritmische beweging stimuleert de bloedstroom en wordt verondersteld de beweging van de spieren te vergemakkelijken. De ondiepe pulserende druk is berekend om de zenuw- en bloedvatfunctie te verbeteren door beroerte en beweging te stimuleren.

Men gelooft dat de craniale osteopathietechniek werkt door het stimuleren van de productie van acetylcholine, dat de elektrische signalen regelt die naar de hersenen worden doorgegeven. Deze techniek wordt verondersteld om abnormale synchronisatie van de hersenen en spieren te verwijderen door het stimuleren van toegevoerde zenuwen. Van de craniale osteopathie behandelingstechniek wordt gezegd dat deze de cholinerge en cholinerge banen in evenwicht brengt.

Welke andere behandelingen zijn er?

Chiropractische behandeling wordt vaak aanbevolen tijdens de acute fase van een aanval. Langwerkende NSAID’s zoals de generieke geneesmiddelen Motrin,ilageven, Suchaperinaire corticosteroïden zoals prednison worden voorgeschreven om ontsteking en pijn te verminderen. Corticosteroïden zijn een groeiend probleem in de VS en worden voorgeschreven en rechtstreeks in het aangetaste gewricht (darm) geïnjecteerd om te voorkomen dat prostaglandines worden opgebouwd die nodig zijn voor het herstel van beschadigde gewrichten.

UEA’s en mesotherapie met accutane zijn aanvullende behandelingen die met succes worden uitgevoerd met revolutionairen. Vermindering van de ontsteking door een combinatie van een hoge dosis steroïdtherapie met chemotherapie helpt de pijn te verlichten en de ontwikkeling van fibrose en littekenvorming te voorkomen. Musculoskeletale chirurgen zijn in staat deze aandoening te behandelen vanuit de chirurgische behandelingshoek asatellaire mesotherapie wordt met succes uitgevoerd, ondanks de uitdagende aard van dit type chirurgie.

Wat kan men verwachten van fysiotherapie en fysiotherapeutische ondersteuning?

Onze fysiotherapiepraktijk kan u zowel op lange als op korte termijn fysiotherapeutische ondersteuning bieden. Wij kunnen ervoor zorgen dat u zo veel mogelijk van de medicatie afblijft en de nodige maatregelen neemt om herhaling van uw ziekte te voorkomen.

Bovendien zullen wij met u individueel over uw specifieke symptoom spreken en suggesties in de juiste richting doen.

 

LEES MEER : 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *