zuigt – De heerlijke.

Spaanse churros

 

sucks – deze vraag zou voor elk voedsel gelden – maar churros zijn best lekker. Net als elk ander voedsel hebben churros hun eigen unieke smaak, waardoor je blijft vragen om meer. Dit is een Latijns-Amerikaans gerecht dat zeer populair is in het Caribisch gebied en de Spaanssprekende gebieden van Midden-Amerika.

Churros zijn een zoet broodje, gemaakt van gemalen deeg, cholesterol, natuurlijke gist en andere ingrediënten. Het gemalen deeg staat bekend om zijn luchtige kwaliteit. En net als elk ander voedsel, hebben churros hun eigen regels. De Hondurezen hebben zelfs twee geheime wetten in hun grondwet opgenomen over de manier waarop ze churros bereiden.

Eerst moeten ze worden gebakken tot ze goudbruin zijn. Dit gebeurt meestal met een klein kaneelstokje dat in sesamzaad is gewikkeld. Commercieel wordt het deeg meestal gemaakt met een mengsel van vet- en suikerrijk en cholesterolrijk. Zij voegen geen olie toe, maar houden het deeg toch voldoende samen om zijn elasticiteit te behouden. Het geheim van een knapperige churrito is de juiste mix van vetten en oliën.

De tweede regel voor een heerlijke churrito is het deeg herhaaldelijk samen te vouwen. Hierdoor wordt het deeg gevormd tot ronde, dunne zakjes, ideaal voor het maken van churros. Het juiste resultaat is een huid- en tandvriendelijke snack, maar u moet er wel rekening mee houden dat de hitte van de olie het deeg zal hebben gekookt, waardoor het deeg uit elkaar zal zijn getrokken.

Snijd met een scherp mes door het deeg en u zult merken dat het deeg zich begint los te maken van de rest van het deeg, waardoor een paar droge plekken ontstaan. Maar, de relishschotels gaan door, en al snel zult u kunnen zien dat de olie begint te borrelen. U kunt weten wanneer dit gebeurt omdat het deeg zal beginnen te knetteren, en de chorizo klaar zal zijn om gegeten te worden.

Dit is het punt waarop men vaak stopt met werken en het voedsel laat afkoelen. Het voordeel van deze stop is dat het voedsel verder afkoelt, waardoor het overgebleven vocht naar de oppervlakte wordt gehaald en de rest van de churro nog lekkerder wordt. De beste koeloplossing is een chiller. Er zijn veel verschillende soorten churro’s, en ze zijn in staat om het voedsel gekoeld te houden tot het moment van serveren.

Met een zware koekenpan, zoals een gietijzeren pan, zult u in staat zijn de churros goudbruin te bakken, en ze op de juiste manier uit de pan te halen. Zodra ze klaar zijn, worden de churros normaal geserveerd met zout, citroensap, en eigen toppings. De meer decadente varianten van churros kunnen worden geserveerd met iets als eierjus, of zure room en ui.

Andere culinaire toepassingen van churros zijn chutney. Deze zoete en kruidige specerij kan worden geserveerd bij ontbijt-, lunch- en dinergerechten, en is ook populair bij garnering. De belangrijkste ingrediënten van chutney zijn de zoetstof, vlees, en fruit. Het “fruit” in de chutney is voornamelijk de sinaasappel, met andere ingrediënten zoals mandarijnen, kiwi, en papaja’s gegooid in de mix. Buitenlanders verwarren de chutney vaak met de Manchego, een andere populaire drank met een Spaans tintje, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee. Zo is de Manchego oranje van kleur, terwijl de chutney van papaja’s wordt gemaakt. Ook is de Manchego een gefermenteerde drank, waar de papaja de basis is. De fermentatie voor beide merken chutney wordt uitgevoerd in houten vaten.

Chutney, als specerij, wordt in vele culturen over de hele wereld gesmaakt. Het is een welkome aanvulling op veel alledaagse maaltijden, en voegt een beetje pit toe aan een anders zo saaie maaltijd.

 

LEES MEER : 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *