Basis Bokstips

Boksschool Amsterdam

Basis bokstips en advies: Boksen wordt gebruikt als een gevecht tussen twee mensen, die proberen de ander knock-out te slaan. Soms wordt het “barbare-so” genoemd, en betekent het alleen maar “no holds barred.” Het is geweldig voor de oefening, waarin is een goede cardiovasculaire workout. Het helpt bij het aanleren van een goede hand-oog coördinatie en andere prestatie kwaliteiten. Vechttechnieken: Een basistip bij het boksen is het kijken naar de tegenstander. Door effectief de afstand tussen hen te meten en te controleren of hun voeten goed op één lijn staan, kan men de wedstrijd van tevoren zo indelen dat één van beiden kan winnen. Bijvoorbeeld, als de rechtervoet van de tegenstander omhoog staat, dan moet de voet van de bokser in één lijn staan met die van de tegenstander.

Weten wanneer een aanval moet worden ingezet, wordt als een kunst beschouwd. Er zijn geen vaste regels en niemand mag een aanval beginnen, of er een opvolgen, totdat de tegenstander in een veilige staat is en de beslissing om aan te vallen daadwerkelijk is genomen. Afzien van aanvallen moet een onderdeel zijn van het beroep van bokser. Een bokser moet altijd vermijden te dicht bij de tegenstander te komen om voor de hand liggende redenen. Elk nauw contact, inclusief duwen, worstelen en duwen, zal bestraft worden. Er is een verschil tussen het spelen van spelletjes en het riskeren van letsel en kan in sommige staten verboden zijn.

Wanneer een stoot wordt gegooid, hangt de kracht ervan af van de snelheid, de snelheid en het voorwerp dat wordt geraakt. Stootcombinaties zijn over het algemeen sterker dan stoten omdat ze in contact moeten blijven, terwijl echte stoten een korte wendbaarheid hebben. Stoten kunnen gevarieerd worden met verrassingselementen. Handwraps horen bij het boksen en beschermen de knokkels, de polsen en de kleine beenderen in de hand. Ze voorkomen geen verwondingen aan de handen. Door ze te dragen kunt u alleen de kracht van de stoot opvangen. Wikkel daarom uw handen in, draag ze volgens de regels en doorloop de bewegingen van het gebruik van handschoenen. Er is geen goed of fout bij het kiezen van een wrap. Kijk goed naar de grootte van je hand, ook al heb je er lang op geoefend. Maak beide vuisten zo strak als je kunt om te voorkomen dat de pols verdraait. Als het los zit, zal het een belemmering zijn en zullen de botten bloot komen te liggen.

Er zijn verschillende regels om in gedachten te houden. Er mag niet gestoten worden met de eigen duim binnen de opening van de pink. Als er botten worden blootgelegd of gebroken, dan wordt er een foul gegeven en zal de bokser worden gediskwalificeerd. Als je een van deze regels tegenkomt, breng het dan onder de aandacht van de scheidsrechter en hij zal de rechter informeren. Vechtsporters moeten in gedachten houden dat Mixed Martial Arts wordt beschouwd als een gevechtsspel en niet als een echt gevecht, tenzij beide tegenstanders beschermende handschoenen dragen. Iedereen mag dan willen genieten van het kijken naar Mixed Martial Arts, maar het is niet ongevaarlijk. Regels moeten te allen tijde worden gevolgd, en als je op je eigen duim wordt betrapt, krijg je een straf. Het is echt moeilijk om iets te herhalen wat je in de praktijk hebt geleerd, maar Amerikaanse wetgevers hebben het mogelijk gemaakt voor Mixed Martial Arts-scheidsrechters om straffen op te leggen voor overtredingen die in het recente verleden zijn gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *