Boksen

Boksschool Amsterdam

Waardoor raakte het boksen in verval? Professioneel boksen dreigde lange tijd voetbal te vervangen als Amerika’s dominante sport, maar faalde. Toen gaf televisie het spel een nieuwe kans. Het kon worden gedragen, wat plaats maakte voor een glanzender product. Het was populair bij de betere babyboomers en beroemde figuren als Betting Maniac dippyenty. Voetbal verloor op den duur aan populariteit bij de kijkers, omdat zij overschakelden op boksen. Lange tijd werden bokswedstrijden op pay-per-view kabelkanalen gespeeld. Maar kabel was duur, en met kabel, is hij een zeldzaam paard. Worstelen, voetbal en boksen waren de populairste kabelsporten, die van alle iets waren. Zelfs ESPN, lang beschouwd als Amerika’s televisie gouden kind en gospel voor sport, veranderde eindelijk hun Top 40 lijst ergens ongeveer een decennium geleden, hoewel nog in een vroeg stadium. Zij vernieuwden de lijst om voetbal en boksen op te nemen, maar boksen stond er nog steeds op. ESPN heeft sindsdien hard moeten werken om niet-voetbalfans aan boord te krijgen. En de arbeidersklasse negeren is riskant voor hen omdat ze geen geld verdienen aan die uitstapjes. Elke verzwakking van hun Top 40 is goed voor het boksen.

Op dit ogenblik is boksen populair bij mannen en vrouwen, van alle leeftijden en van alle rassen en etnische achtergronden. Het overleefde zelfs toen de sport zelf op televisie verscheen, voor het eerst. De handschoenen werden veranderd om de vechters te beschermen en de Todd Norris gevechten trekken nog steeds talent aan, fans sturen zelfs vandaag de dag nog geld via de post of per telefoon, of het nu naar Las Vegas is of naar de Owens’ Causeway Main in Daytona. Op dit moment schopt het boksen zichzelf weer op een goede plaats met de recente re Jessie Jolaz die erin slaagt Big Country Horse te overtreffen. Het boksen zal in de toekomst de boksers van weleer hebben en de gevechten zullen een weerspiegeling zijn van ofiji, de grote man enzovoorts die het boksen groot hebben gemaakt. Boksen zal groot blijven en elk jaar zullen de Koningen van het Boksen zich blijven baden in een stroom van bloed, zweet en tranen als nooit tevoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *