Coachen als een sportpersoon

Coach Uden

 

Feedback

Wanneer u deel uitmaakt van een team of een organisatie, is het uw taak bij te dragen tot de verbetering en de ontwikkeling van het team. U draagt zelf bij tot die ontwikkeling in die zin dat u een of andere essentiële functie vervult. Uw bijdrage wordt gemeten aan de hand van de feedback die u krijgt, het commentaar dat u krijgt of de feedback die u geeft. De feedback komt in de vorm van opmerkingen, vragen of observaties. De feedback is afkomstig van de coach, andere leden van je team, resultaten of statistieken van de taken die je uitvoert. Elk van deze zal je feedback geven over je bijdragen, over de kwaliteit van je werk.

Wat is coaching?

Coaching is meer dan de meeste mensen denken. Wanneer we de schone kunst van het coachen bezoeken, wordt vaak verondersteld dat het gaat over dingen regelen en mensen precies leren hoe ze die dingen moeten doen. In feite gaat coachen steeds meer over hoe je ervaring en gedrag kunt leveren op een manier dat de mensen met wie je praat de gewenste toestand verwerven. Bijvoorbeeld, wanneer u mensen coacht om iets te doen wat iemand anders al kan, gaat het niet zozeer om de directe actie die u onderneemt, maar veeleer om de impact van de manier waarop u mensen coacht om actie te ondernemen. Dus, als manager, stuur je vaak mensen om de dingen te doen waarmee je vertrouwd bent of die dingen die vertrouwd voor je zijn. Maar als je meer denkt aan feedback, delegeren en het gebruik van verschillende middelen, is er in feite een breder en dieper niveau van coaching aan de orde.

Wat is coaching?

Coaching is een techniek in de gezondheidszorg en een bedrijfsproces dat mensen helpt de resultaten te creëren die zij willen. Wanneer we mensen coachen, praten we over hun ervaringen. We praten over hun acties en gedrag. We praten over de ontwikkeling van vaardigheden en wat ze kunnen doen om beter te worden. We praten over hoe we hun vooruitgang kunnen monitoren en hoe de vooruitgang wordt vastgelegd. Andere dingen die gebeuren tussen een tijdstip van coaching en een tijdstip van de coaching zijn de persoonlijke manieren van het individu om de verschillende doelen te bereiken die zowel door het individu bepaald als door de coach haalbaar zijn.

Geloofsbrieven

Mensen denken vaak dat een coach een sportpersoon is. Je ziet verhalen van coaches in professionele sporten en je denkt dat er duizenden dollars worden uitgegeven om een speciaal persoon te ontwikkelen om met die bepaalde mentaliteit om te gaan.

Als we de context van coaching zien als een van het helpen van mensen in zaken en sport, zien we dat een coach niet in een sportcarrière hoeft te zitten, als hij dezelfde aangeboren kwaliteiten van een motiverende spreker of coach tot uitdrukking kan brengen, kan hij in een zakelijke rol zitten, waarbij hij dezelfde focus houdt op coaching en waar hij naartoe wil voor de cliënt. Zo kan een succesvolle business manager en personencoach een coach zijn, die een sportpersoon coacht.

Coaching is een zeer brede en steeds groeiende discipline waarin wij ons kunnen begeven. Wij kunnen coachen in onze banen en in onze relaties, op dezelfde gebieden of in verschillende activiteiten, afhankelijk van de situatie van de mensen met wie wij werken. Wij kunnen coachen in elke zakelijke of professionele functie. We kunnen direct betrokken zijn of een leidinggevende, betrokken bij delen van of het geheel van de context waarin we werken. De interessantere vraag is wie hen ooit zou willen coachen bij een bepaald doel in hun leven. Mensen weten misschien ook niet dat ze coachen, of weten alleen dat ze coachen om de acties en gedragingen van een persoon of hun team te bevorderen.

 

LEES MEER : 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.