Coaching en begeleiding

 

Coaching Rotterdam

Coaching is een wederzijdse leerhulp. Er is altijd een zoeker en een gever in coaching. Het is zowel de gever als de zoeker, de zoekers niet noodzakelijk de gevers, en de presteerders ook. De zoeker bevindt zich noodzakelijkerwijs op verschillende plaatsen wat bekwaamheid betreft, ook variërend van personen die kunnen geven tot personen die aan zichzelf kunnen geven. We komen dit allemaal tegen in elk aspect van het leven en van levenskracht en geluk. We moeten onze eigen genen en onze eigen mechanismen en overtuigingen activeren om alles onder de knie te krijgen, om vooruit te komen met een positief momentum.

De rol van coaches bestaat erin de mensen met wie zij in contact komen te motiveren en ook hun eigen niveau van motivatie te verhogen. Coaching heeft ook veel te bieden in termen van manieren om mensen te helpen hun volledig potentieel te benutten en hun leven en lotsbestemming in eigen hand te nemen.

Mensen die in staat zijn zich meester te maken van wie ze zijn en effectief te reageren op de uitdagingen in hun leven (en natuurlijk vooral op de werkplek voor het meest effectieve leren en uitvoeren van het plan van hun collega’s) zijn altijd degenen die echte leiders zijn in wat ze ook doen. Deze mensen zijn – altijd gemotiveerd en zij die leiden zijn gemotiveerd. Coaching brengt mensen in de positie om zichzelf toe te staan te leiden.

In werkelijkheid is coachen eerder een illusie, mensen die zelfbewust zijn helpen zich bewust te worden van zichzelf en hun hele zelf. In het beste geval kunnen we zeggen dat coaching een actie is die een lange weg aflegt.

Als dat vals is, is het dagdromen. Ware coaching is het gedrag dat het gebruik van overtuigingen en de snelheid van de uitvoering die helpt individuen verhogen uit deURA Bounce eenzaamheid kloof en maken dingenatted wensen gebaseerd oplossing ons.

Er zijn zes verschillende soorten coaching:

(1) Prestatiecoaching – Gebruikt door individuen en teams om prestaties te verbeteren. De belangrijkste rol van prestatiecoaching is om mensen te helpen zichzelf te helpen om te winnen.

(2) Probleem Gestuurde Coaching – Dit is gecoacht worden op een rustige, maar effectieve manier om te weten te komen waar je fout gaat en hoe je dat kunt omzeilen. Het belangrijkste coaching element is NLP en het is verankerd op het kernelement dat oplossingen onmiddellijk en bekend zijn of wat wordt aangeduid als het Perfectionisme streak.

(3) “De wereld is mijn bureau” – Een doeltreffend adagium in coaching. “Mensen verlangen vaardigheid van mij. Ik zoek vaardigheid bij mijn mensen.” Om te groeien, moeten we beter worden in luisteren en onze bekwaamheden en begrip van anderen, onszelf, openstellen.

(4) Veranderingsobservaties – Dit is een verkenning van de redenen waarom een persoon verandert. Het is een zeer belangrijk aspect van persoonlijke coaching.

(5) Ontwikkelaars van verandering – Dit is een geweldige eigenschap om te hebben voor een coach. Het stelt hem in staat om op te merken wat voor soort ontwikkelingen de cliënt nodig heeft en is in staat om algemene 4-stappen coaching programma’s te maken voor individuen.

(6) Uitvoerders van veranderingen – Velen van ons besteden veel tijd aan het proces van veranderingsimplementatie, wij zorgen ervoor dat het gebeurt. Dit vereist competentie. De belangrijkste competentie op dit gebied is ontvankelijk te zijn voor het verzoek van de klant en flexibel te kunnen zijn in termen van implementatie.

De bovenstaande zes coachingskenmerken zijn er een paar (slechts 6) maar ze zijn ‘cruciaal’ voor het coachingsproces. Nu wil ik er zeker van zijn dat ik werkelijk begrijp wat een goede coach doet, maar ik wil ook tot het proces komen om het te verbeteren en er een beter proces van te maken. Dus, om goed te beginnen, moet men de criteria, de rol van coaching en coachingmodellen onderzoeken. Kijk naar de wijsheid van Stephen Covey, David Rock, James Martin, Robert Schuller en John Whitmore. Er is daar veel materiaal dat mensen kan helpen begrijpen wat coaching is en wat het niet is. Ik houd van het oxymoronische “coach” vanwege het begin en het einde ervan. Als we “co” gebruiken in plaats van “coach” (of het vervangen door een ander woord) is er geen goed of slecht, want “coach” is een label, het heeft een heleboel vooraf bepaalde overtuigingen en verwachtingen. Coaching wordt gedefinieerd aan de hand van de agenda van de cliënt en niet in termen van de relevantie ervan in het leven van de cliënt. Dit kan krachtig zijn voor sommige mensen. Waar ik me op wil concentreren is dat het meer een proces wordt om een proces en dat het vaardigheidsniveau van de coach, ongeacht op welk gebied van persoonlijke of professionele life coaching je betrokken bent, op dezelfde plaatsen ligt. Niet dat de structuur allemaal hetzelfde is. Het is echt opwindend en haalbaar door een coach te hebben die de lijn van kwaliteit bewandelt en tegelijkertijd een niveau van stijl brengt dat effectief, eenvoudig gezond verstand verheft.

 

LEES MEER :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.