Hoe kies je een kapper?

Beste kapper Leiden

 

Het is voor u niet moeilijk om een kapperszaak aan de buitenkant te herkennen. Er zijn bepaalde kenmerken die een “high end” kapperszaak van een “working class” kapperszaak onderscheiden. Je hebt vast wel eens mensen in een kapperszaak gezien die er verwaand uitzien.

die je uitnodigt, kan een aanwijzing zijn voor de kwaliteit van het werk dat je te wachten staat. Maar dat is nog niet alles. Je kunt een kapper ook herkennen aan zijn interieur. Als de kappersstoelen comfortabel zijn, dan zullen de stoelen aan de onderkant van het gebouw dat ook zijn. Hoe groter de ruimte, hoe duurder.

Het zal moeilijker zijn om een stijl te bereiken in een kapperszaak dan in een salon. Waarom? Omdat in een kapperszaak de beste kappers verschillende soorten scharen kunnen gebruiken, terwijl ze in een salon allemaal dezelfde soort scharen gebruiken.

Eenmaal in de kapperszaak kan een klant de technieken van de kapper met de verschillende soorten kappersgereedschap observeren. Daarom hebben kapperszaken verschillende soorten stoelen, en ook verschillende soorten shampoos.

Hoewel de barbershop al heel lang bestaat, werd de echte vorm van dit vak, dat in een barbershop wordt aangeboden, pas aan het eind van de negentiende eeuw geïntroduceerd. Daarvóór moesten kappers, om het vak van de grond te krijgen, zich verzekeren van de diensten van andere bekwame vaardigheden, zoals wrStatistiek en het vermogen om te zwemmen.

Toen mannen naar de beste kapper gingen, werden de kappersstoelen en de shampoos met de hand gemaakt. Maar door de toenemende vraag naar stoelen vonden kappers andere dingen om te maken en te verkopen, naast stoelen en shampoos. Crème knippen was een van de meest populaire diensten in de begindagen. In plaats van een mes te gebruiken om het haar te knippen, gebruikten deze kappers water en suiker en enkele oliën om het haar te doen opleven.

Remington creëerde deze instrumenten om het haar van zowel de voor- als achterkant van de hoofden te knippen. Deze vroege kappersinstrumenten waren echter nogal ruw. Ze maakten geen gebruik van metaal of klinknagels. De remedie hiervoor was de uitvinding van rechthoekige stangen, die gemakkelijker te gebruiken waren en in veel winkels werden gebruikt tot het begin van de jaren 1900.

In het begin van de 20e eeuw werd de elektrische kapper uitgevonden, waarmee het probleem werd opgelost dat klanten op de kappersstoel moesten gaan staan om hun haar volledig te laten knippen. Het idee is hetzelfde als we vandaag de dag gebruiken; door de stoel ergonomisch flexibel te maken. Het enige verschil is de gebruikte apparatuur en chemicaliën. De moderne kappersstoelen van vandaag hebben een optie om de stoel achterover te kantelen en om de spanning aan te passen. Ook hebben de meeste een verwijderbaar/vervangbaar lipje, wat een extra veiligheidsvoorziening is.

Wat extra dingen om te onthouden in de kapperszaak zijn:

De elektrische stoel kan niet gebruikt worden als hij nog klanten heeft.

De elektrische stoel mag alleen worden gebruikt in een Schone omgeving. Kapperszaken zijn niet verantwoordelijk voor de veiligheid van de omgeving rond de kapperszaak. Het is de verantwoordelijkheid van de barbier om de kwaliteit van de omgeving te waarborgen.

Voordat u aan iemands haar begint te werken, moet u ervoor zorgen dat het gebied wordt geveegd en vrij is van puin. Een kapper die op dit gebied is opgeleid zal niet in staat zijn het hele proces te voltooien als er nog wat vuil achterblijft. De elektrische stoel mag alleen worden gebruikt in een schone omgeving.

Zowel de kapper als de klant moeten hun gezond verstand gebruiken als het gaat om veelvoorkomende problemen. Als het haar bijvoorbeeld niet snel genoeg groeit, kan de kapper het haar op het verkeerde moment knippen. Aan de andere kant, als de klant van plan is na het knippen ergens anders heen te gaan, moet de elektrische stoel in een schone omgeving worden gebruikt.

Hoe geavanceerd de apparatuur ook is, als ze niet in een schone omgeving wordt gebruikt, zal ze een nadelige invloed hebben op het milieu.De uitdrukking “waterloze shampoo” is gebruikelijk voor kapperszaken en salons, omdat ze daarmee schadelijke dampen en geuren kunnen elimineren.Met een waterloze shampoo hoeft de kapper niet meer te stofzuigen en leidingwater te gebruiken om het haar te spoelen. Een goede kapper gebruikt een geavanceerde vacuümslang, die krachtig genoeg is om vuil en stof uit het haar te verwijderen, maar toch zacht aanvoelt om de schouder van de klant niet te kwetsen bij het knippen.

Advies bij het kiezen van een nieuwe kapper

Zoek een betrouwbare kapper, die geduldig is met kinderen en druk is op kantoor.atch (op zoek naar familie of vrienden om hun haar te knippen). Zoek een serieuze kapper die eens in de 5 jaar de kleermakerij bezoekt.

Voordelen van thuis haar knippen

De meeste knipbeurten zijn supersnel en niet gehaast afgewerkt.

super netjes en simpel als de kapper fusseseal de kapper het haar knipt.

 

LEES MEER : 

Beste kapper Leiden

Kinderkapper Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.