Wat is Sushi?

 

Sushi restaurant Hoogvliet

Wat is Sushi?

Sushi is een traditioneel Japans gefermenteerd gerecht met een roemruchte geschiedenis. Gevonden inawa, ten zuiden van Thailand, bestaat sushi al eeuwen. Er zijn veel regionale variaties, maar in elk Japans restaurant wordt het met stokjes geserveerd.

Een traditionele Japanse maaltijd staat bekend om zijn repertoire van heerlijke gerechten. Het is zeer waarschijnlijk dat Sushi aanwezig is geweest bij de meeste van de vieringen van deze gedenkwaardige gebeurtenissen. Sinds het publiek van de amusementsindustrie en politici is sushi niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Naast de rijst bevat het menu van traditionele Japanse sushi ook soep, bereid met rijst en miso. Daarna volgt een fuchi, of een stuk tofu, dat wordt omwikkeld met de randen van de rijst, en vervolgens een Arbeautura of vispapier wrap. Het stuk tofu wordt vervolgens opgerold; van daaruit wordt het in handzame stukjes gesneden, die op aoshi, of kleine ronde rijstbordjes, worden gelegd.

De vis wordt vervolgens met een kleine hoeveelheid sojasaus ingesmeerd en met losse uiteinden gerold, op zo’n manier dat wanneer de vis dichtgaat, hij open blijft voor het diner om zijn maaltijd op te eten. De gast kiest zijn favoriete sushi uit en legt het op een bord. Wanneer het tijd is om te eten, worden de restjes door elkaar gemengd en overgoten met een op soja gebaseerde barbecuesaus en zijn ze klaar om afgewassen te worden.

Het was rond deze tijd dat sushi een sensatie werd. Vandaag de dag is het een van de populairste gerechten die op feestjes en recepties worden geserveerd. Wilde rijst, bereid met wild gras of maïs, wordt gebakken en wordt een onderdeel van het bord met de vis of andere ingrediënten. Soms is het een deel van het voorgerecht in plaats van een volledige maaltijd. Het is vergelijkbaar met de methode om vis te bereiden, waarbij de vis in meelbeslag wordt gedompeld en vervolgens wordt gefrituurd.

Bij een bezoek aan een azijnachtig land met fruitsmaak waar het als tropisch product wordt gekweekt, maakt de geest de sprong naar de fantastische culinaire gevolgen van dit verleidelijke snoepje. Hoe meer men zich verdiept in de kunst van sushi, hoe creatiever het wordt en hoe beter het smaakt. Het enige wat over deze Japanse delicatesse gezegd kan worden, is dat er absoluut geen vergelijking mogelijk is met zijn oorspronkelijke vorm. Daarom blijft het altijd aan de toeschouwer om er goed van te genieten en het met respect te behandelen.

Toch blijft het in ons hart om van tijd tot tijd andere spannende gerechten uit te proberen, die we “originele maaltijden” zouden kunnen noemen, resulterend in het prachtige gerecht dat we sushi noemen. We zijn er zeker van dat er in de toekomst nog veel meer originele maaltijden, creaties en gerechten te proberen zullen zijn.

 

LEES MEER : 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.